Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Eerste rijks-app voor huiselijk geweld en kindermishandeling

Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten van VWS heeft de eerste rijks-app gepresenteerd.
Eerste rijks-app voor huiselijk geweld en kindermishandeling

Bezitters kunnen via de app de meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling downloaden.
Deze geeft stapsgewijs aan wat mensen kunnen ondernemen als ze huiselijk geweld of kindermishandeling vermoeden. De staatssecretaris hoopt dat heel veel professionals in de gezondheidszorg, het onderwijs, de jeugdzorg, kinderopvang en justitie gebruik gaan maken van de app. De app is nu alleen beschikbaar voor de iPhone, maar binnenkort komt er ook een versie voor de iPad en Android-telefoons. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Gratis app voor dot-productstructuur
Nederlandstalige app voor aanpak depressie
App voor mantelzorgers gratis te downloaden

Annelies Vermeulen

2 reacties

  • no-profile-image

    Keimpe Bleeker

    iPhone, iPad, Android... dat is hooguit 20% van in omloop zijnde smartphones! Waarom geen app, of specifiek ingerichte website die op elke mobiele browser werkt, want moeilijker hoeftd at niet? Is de overheid nu ook al bevangen door het iHype syndroom?

  • no-profile-image

    Jan Kees

    Persoonlijk lijkt me dit een prima voorbeeld van geld over de balk smijten. Wat mij betreft had men het geld beter kunnen stoppen in de overzichtelijkheid van hun website waar deze informatie opstaat.

Of registreer u om te kunnen reageren.