Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

LHV, NHG, VHN en KNMP willen LSP behouden

LHV, NHG, VHN en KNMP verkennen op dit moment hoe regionale initiatieven voor het elektronisch uitwisselen van medische gegevens verder kunnen worden ontwikkeld. De beroepsorganisaties van huisartsen(posten) en apothekers hebben hierover afspraken gemaakt met minister Schippers van Volksgezondheid.
LHV, NHG, VHN en KNMP willen LSP behouden

LHV, NHG, VHN en KNMP zijn voorstander van het elektronisch uitwisselen van patiëntgegevens. Samen met patiëntenorganisaties en andere beroepsorganisaties in de zorg willen huisartsen en apothekers voortgang blijven boeken in het uitwisselen van medische informatie. Waarbij een goede balans moet worden gevonden tussen bruikbaarheid en privacy in combinatie met een realistisch groeiscenario. Daarvoor zijn de in de afgelopen jaren ontwikkelde landelijke standaarden voor veiligheid en uitwisseling van gegevens in de zorg en technieken zoals die van het LSP nodig. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Verenigingen schrijven Eerste Kamer over behoud LSP
CBP wil spoedwet voor regionale EPD's
Hulpverleners hebben liever regionaal EPD

Annelies Vermeulen

Eén reactie

  • no-profile-image

    Bert Kabbes

    Inderdaad : Het handhaven van landelijke standaarden zoals HL7 Versie 2 en 3 zijn cruciaal voor regionale gegevensuitwisseling, zowel binnen als met name ook tussen regio's ! Regio's hanteren nu al (en ook in de toekomst) verschillende concepten, technische en functionele architecturen, doch zullen 1 landelijke standaard dienen af te spreken voor de gegevensuitwisseling die uniform wordt geimplementeerd.

Of registreer u om te kunnen reageren.