Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Patiënt1 biedt alternatief EPD

Patiënt1 biedt mijn Persoonlijk GezondheidsDossier, een gratis digitaal gezondheidsdossier. Volgens Patiënt1 is dit een completer en veiliger alternatief voor het landelijke EPD.
Patiënt1 biedt alternatief EPD

Patiënt1 is een digitaal dossier waarin de patiënt de mogelijkheid heeft om zelf gegevens als medicatie, zelfmetingen en zorgplannen in te voeren. Vanaf midden april kan de gebruiker het Persoonlijk GezondheidsDossier opwaarderen met Patiënt1 Plus waarin koppelingen worden gemaakt met de huisarts. Dit kost 2,49 euro per maand. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Hulpverleners hebben liever regionaal EPD
Britse patiënten mogen als proef EPD inzien
Finland koploper met nationaal EPD

Annelies Vermeulen

Eén reactie

  • no-profile-image

    Margreetdegraaf

    PHR is de toekomst inderdaad. Maar Patient1 is maar 1 van de aanbieders. Huisartsen zullen niet met alle PHRs apart willen koppelen. Een consortium van partijen in Friesland heeft plan opgevat om een digitale stekkerdoos (qwiek) te ontwikkelen zodat keus voor soort PHR bij de klant blijft en zorgaanbieders maar 1 keer hoeven koppelen. Zorgbelang komt op voor iedereen die te maken heeft met zorg, dus ook voor keuzevrijheid in PHRs.

Of registreer u om te kunnen reageren.