Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Admiraal De Ruyter werkt voor software samen met St Antonius

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis onderzoekt samen met het Sint Antonius ziekenhuis in Nieuwegein mogelijkheden om te besparen op kosten voor software.
Admiraal De Ruyter werkt voor software samen met St Antonius

Veel ziekenhuizen nemen softwarepakketten af van leveranciers en betalen daarvoor licentiekosten. Het Sint Antonius ziekenhuis heeft ervaring met open source software. Op veel verschillende manieren probeert het ADRZ kosten te besparen. Met het Sint Antonius wordt nu gekeken naar mogelijkheden om over te gaan op open source software. Het ADRZ geeft jaarlijks ongeveer enkele miljoenen uit aan licentiekosten voor verschillende softwarepakketten. De ICT-afdeling van het Sint Antonius ziekenhuis ontwikkelde in nauwe samenwerking met medisch specialisten en andere gebruikers binnen het ziekenhuis zelf software voor de ondersteuning van de zorgprocessen. Het ADRZ onderzoekt of de ervaringen van dit ziekenhuis zijn te benutten in de eigen organisatie. Eind dit jaar verwacht het ADRZ conclusies te trekken en eventuele maatregelen in te zetten. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Online aanmelden bij Admiraal De Ruyter Ziekenhuis
St. Antonius Ziekenhuis en Sanquin Bloedvoorziening kiezen voor BT

Annelies Vermeulen

Eén reactie

  • no-profile-image

    M.W. van Veen

    ADRZ. Heel erg lean and mean en heel verstandig. Jaarlijkse onderhoudskosten en licentiekosten van 20% van aanschaf is geen uitzondering en belachelijk duur en niet nodig. Goede aktie dus!

Of registreer u om te kunnen reageren.