Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

CBP wijst Schippers op verantwoordelijkheid bij EPD

Het College bescherming persoonsgegevens (CBP) heeft minister Schippers van Volksgezondheid laten weten dat zij tot het moment van daadwerkelijke ‘overdracht’ van het LSP beschouwd wordt als (mede)verantwoordelijke in de zin van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp).
CBP wijst Schippers op verantwoordelijkheid bij EPD

Dat betekent onder meer dat zij wat betreft het LSP (mede)verantwoordelijk is voor de correcte behandeling van patiëntgegevens. In de brief schrijft het CBP: "Pas wanneer de feitelijke bemoeienis van de minister daadwerkelijk is beëindigd en de gegevensverwerking is overgedragen, gaat een nieuwe situatie ontstaan, waarin de kwestie van de verantwoordelijkheid opnieuw zal moeten worden bekeken aan de hand van de dan geldende feiten." (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

CBP: Nictiz kan niet verantwoordelijk zijn voor EPD
CBP wil spoedwet voor regionale EPD's
CBP tikt Klink op vingers over schrappen in EPD

Annelies Vermeulen

Of registreer u om te kunnen reageren.