Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Computerspel helpt na beroerte

Patiënten die na een beroerte een verminderde controle hebben over hun arm- en handcoördinatie, hebben baat bij het spelen van computerspelletjes. Dat suggereert een studie, dat is verschenen in Journal of NeuroEngineering and Rehabilitation.
Computerspel helpt na beroerte

De onderzoekers lieten twaalf patiënten die na een beroerte problemen hadden met de controle over hand- of armbewegingen, gedurende acht dagen twee tot drie uur computerspelletjes spelen. Zij speelden een aantal speciaal voor gebruik met de robot aangepaste spelletjes, zoals Plasma Pong, Hummingbird Hunt, Hammer Task en Virtual Piano. Na het onderzoek bleek dat de groep patiënten een betere stabiliteit had in hun aangedane ledemaat, en efficiënter en soepeler bewoog. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Tetris spelen helpt tegen flashbacks na trauma
Koninklijke Visio wint Oogfonds innovatieprijs met Wii-game
Website voor healthgames gelanceerd

Annelies Vermeulen

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.