Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Eerste versie Nederlands kerndossier gelanceerd

Op initiatief van een aantal ziekenhuizen in Nederland is de ontwikkeling van een kerndossier gestart. Dat meldt Nictiz. Een kerndossier wordt gebruikt om patiëntinformatie binnen afdelingen van een ziekenhuis uit te wisselen, maar ook om gegevens tussen ziekenhuizen te delen.
Eerste versie Nederlands kerndossier gelanceerd

Medisch specialisten en ICT'ers uit een aantal ziekenhuizen hebben een eerste versie opgesteld van de inhoud van dit dossier. Dit hebben zij gedaan aan de hand van bestaande standaarden (CCR, CCD). Het rapport ‘Kerndossier in Nederland’ bevat deze eerste versie. Op basis van reacties op deze versie, wordt een versie 1.0 ontwikkeld. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Maasstad Ziekenhuis ontwikkelt kerndossier met Amerikaanse CCD-standaard

Annelies Vermeulen

Eén reactie

  • no-profile-image

    Adriaan

    De eerste versie was matuurlijk het patient record van de Landelijkr Medische Registratie. En ja, dat was natuurlijk gebaseerd op ontslaggegevens en bedoeld voor statistiek. Maar ja, loopt een dossier niet haast per definitie achter op de actualiteit? En als het voor zou lopen, wordt het zorgsysteem dan niet instabiel? Dat is immers een bekend effect uit de regeltechniek, dat ook voor sociale, en ook medische zorgsystmenen geldt.

Of registreer u om te kunnen reageren.