Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Europese ziekenhuizen lopen achter met e-health

Negentig procent van de Europese ziekenhuizen heeft een breedband-internetverbinding, tachtig procent heeft een EPD, maar slechts vier procent geeft patiënten toegang tot hun medische gegevens. Dat blijkt uit een onderzoek van de Europese Commissie.
Europese ziekenhuizen lopen achter met e-health

Europese ziekenhuizen liggen voor op Amerikaanse ziekenhuizen als het gaat om uitwisseling van medische informatie, maar liggen achter met het gebruik van e-health om onderzoeksresultaten of radiologische beelden te bekijken.

Scandinavië

Scandinavische ziekenhuizen zijn het verst gevorderd met e-healthapplicaties. Grotere ziekenhuizen en academische ziekenhuizen lopen meestal voor met e-health.

EU eHealth Task Force

Het onderzoek levert waardevolle resultaten voor de EU eHealth Task Force die het gebruik van e-health in Europese ziekenhuizen wil versnellen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Altrecht start blended e-health
eHealth Academy organiseert masterclass e-health
Smart Homes organiseert congres domotica en e-healthh

Annelies Vermeulen

2 reacties

  • no-profile-image

    Arjan

    Ik ben het met Joseph eens. De definitie die nu lijkt te zijn gehanteerd (uitwisseling van medische informatie en uitslagen), is m.i. te beperkt.

  • no-profile-image

    Joseph

    Dit bericht komt op mij verwarrend over. Wat hoort volgens de definitie van de Europese onderzoekers dan wel of niet onder eHealth?

Of registreer u om te kunnen reageren.