Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Tweede Kamer vergadert over EPD

De Tweede Kamer praat vandaag tijdens een plenaire vergadering over het EPD. Eerder deze maand werd al bekend dat de vaste Kamercommissie van VWS zich zorgen maakt over de digitale medische gegevens van 8,7 miljoen Nederlanders die via het LSP te ontsluiten zijn.
Tweede Kamer vergadert over EPD

PVV-kamerlid Karen Gerbrands stelde in maart Kamervragen aan minister Schippers van VWS, die nu worden gepubliceerd. Gerbrands wilde naar aanleiding van een bericht van Zorgvisie weten of het klopt dat het EPD 'al volop in de lucht is'. Ook vraagt het kamerlid waarom de minister het toestaat dat al van 8,5 miljoen mensen gegevens wordt uitgewisseld, terwijl de patiënt zelf nog altijd geen toegang heeft tot het EPD, de veiligheid en privacy niet gewaarborgd zijn en het wetsvoorstel nog niet door de Eerste Kamer is aangenomen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Nederland door EPD lager op mondiale ICT-ranglijst
Meer dan helft EPD-uitgaven ging naar Nictiz
CBP: Nictiz kan niet verantwoordelijk zijn voor EPD

Annelies Vermeulen

Eén reactie

  • no-profile-image

    epdprof

    Mw Gerbrands zich met haar kamervragen vooral op percentages en subsidies. Beleid en wijze van informatieontsluiting moet de kern zijn, daarna de cijfertjes.

Of registreer u om te kunnen reageren.