Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Minister Schippers dwingt e-health af

In antwoord op Kamervragen zegt minister Schippers dat ze minder zittingen wil vergoeden om te bevorderen dat behandelaren meer gebruik gaan maken van e-health.
Minister Schippers dwingt e-health af

Minister Schippers van VWS zal waarschijnlijk meer dan 300 miljoen euro op de geestelijke gezondheidszorg en verslavingszorg moeten bezuinigen. Patiënten kunnen daarom forse eigen bijdragen en minder vergoedingen tegemoet zien.  

Het aantal te vergoeden zittingen bij de eerstelijnspsycholoog gaat terug van acht naar vijf. De eigen bijdrage per zitting zou van 10 euro nu stijgen naar 30 euro, aldus Psy. 

E-health
Schippers wil voorkomen dat patiënten te makkelijk doorverwezen worden naar de tweedelijns ggz: "Ik ben mij bewust dat de bijdrage van de patiënt in de eerste lijn lager moet zijn dan de bijdrage aan zorg in de gespecialiseerde tweede lijn", aldus Schippers.

Kamervragen

In antwoord op Kamervragen van de SP, ging Schippers niet in op de hoogte van de eigen bijdrage. Wel zei Schippers dat ze minder zittingen wil vergoeden zodat behandelaren meer gebruik gaan maken van e-health.


Bron: Psy.nl

Mario Gibbels

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    SOSNL1

    Google: full text versterven en euthenasie

  • no-profile-image

    truus straatman

    de crisic in dit land wordt afgerekent op de kwetsbare mens wie heeft dit alles veroorzaakt kan er n iet wat minder geld naar griekenland

Of registreer u om te kunnen reageren.