Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Schippers reageert op EPD-moties Tweede Kamer

Minister Schippers van Volkgezondheid stelt de Tweede Kamer voor 1 juli op de hoogte over de juridische analyse van het verwerpen van het EPD-wetsvoorstel. De Tweede Kamer nam tijdens het debat op 24 mei twee moties aan, waar Schippers nu op reageert.
Schippers reageert op EPD-moties Tweede Kamer

Schippers geeft aan een voorstander te zijn van het door de Tweede Kamer gewilde opt-in systeem bij een eventuele voortzetting van de landelijke gegevensuitwisseling. Zij heeft Nictiz op de hoogte gesteld van het verzoek van de Tweede Kamer voor een opt-in systeem.

Nictiz

Ook wil de Kamer dat patiënten en consumenten en hun vertegenwoordigers onmiddellijk worden betrokken bij de onderhandelingen over een mogelijke doorstart van het Landelijk Schakelpunt. Schippers geeft aan dat zij hier geen zeggenschap meer over heeft, maar dat zij Nictiz heeft gevraagd rekening te houden met deze wens. Nictiz komt uiterlijk 22 augustus met zijn bevindingen en vervolgstappen. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

Schippers laat EPD-debacle onderzoeken
CBP wijst Schippers op verantwoordelijkheid bij EPD
Schippers: ‘Er komt geen nieuwe EPD-wet’

Annelies Vermeulen

Of registreer u om te kunnen reageren.