Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Videogame leert arts om leven patiënt te redden

Mario Gibbels
Patient Rescue, een nieuw virtueel spel, leert artsen het leven te redden van patiënten die snel achteruitgaan. Wat moeten ze doen om de situatie te keren?
Videogame leert arts om leven patiënt te redden

Het spel wordt op dit moment ontwikkeld door game-ontwikkelaar Blitz Games Studios op verzoek van Darlington NHS Foundation Trust. Deze trust wil de training van jonge artsen verbeteren.

Geldschieter gezocht

De ontwikkeling van Patient Rescue wordt betaald door Blitz Games en met een beurs van de Technology Strategy Board, een innovatie-agentschap in het Verenigd Koningrijk. De ontwikkelaars zijn echter nog op zoek naar een extra geldschieter om het prototype werkelijkheid te maken, aldus E-Health Insider

Confronteren

Patient Rescue confronteert artsen met een reeks aan symptomen en ziekten zonder dat de patiëntveiligheid in het geding komt; het is immers virtueel. Het spel beschikt over een aantal virtuele patiënten, waarbij een reeks data geboden wordt: temperatuur, ademhaling, hartslag, bloeddruk en testresultaten. Het is dan aan de arts om een diagnose te stellen, de conditie van de patiënt in de gaten te houden en een behandelplan te kiezen.

Achteruit of vooruit

De conditie van de patiënt kan vooruit of achteruit gaan, afhankelijk van de beslissingen die de arts neemt. De vooruit- of achteruitgang is ook goed zichtbaar bij de virtuele patiënt die getoond wordt op het scherm. Zo kan de patiënt gaan zweten, bleek of grauw worden en/of bijvoorbeeld een moeizame ademhaling vertonen.

Game end

Het spel eindigt op het moment dat de patiënt een zekere vooruitgang vertoont of wanneer hij sterft. Alle handelingen en beslissingen die de arts tijdens dit proces heeft genomen, zijn achteraf te bekijken en te beoordelen.

Bron: E-Health Insider

ICTzorg Magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

1 REACTIE

  1. Interessant als een mogelijk hulpmiddel om te oefenen in keuzes en het nemen van beslissingen maar het blijft een simulatie van de gespeelde werkelijkheid en daarmee slechts een inschatting voor keuzes en beslissingen in het echt met echte patiënten.De vraag blijft staan of toekomstige artsen er een waarde inzien om hun vaardigheden en competenties er mee te oefenen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.