Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zorggroep Raalte van plan ICT uit te besteden

Zorggroep Raalte is van plan haar hele ICT-omgeving uit te besteden aan Schutte Informatisering.
Zorggroep Raalte van plan ICT uit te besteden

De ICT-leverancier uit Lemelerveld zal ook voor het onderhoud en beheer van het bedrijfsnetwerk gaan zorgen. Beide partijen hebben hiervoor een intentieverklaring getekend.

Reden

De belangrijkste reden voor de uitbesteding is dat Zorggroep Raalte (400 medewerkers) dan kan beschikken over een moderne, meer flexibele en toekomstbestendige infrastructuur voor de ICT. De zorggroep heeft ook de groei van domotica-toepassingen meegenomen in haar beslissing.

Zorg op afstand

“Om onze cliënten de mogelijkheid te bieden om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen wordt ICT steeds belangrijker. We willen het gemakkelijker maken voor onze cliënten en middels ICT zorg op afstand kunnen bieden,” aldus Rolf van Munster, Manager Financiën en Informatievoorziening bij Zorggroep Raalte.

Extern

De ICT-omgeving van Zorggroep Raalte zal draaien vanuit het Datacentrum van Schutte Informatisering. ICT-leverancier Schutte Informatisering houdt zich onder meer bezig met netwerken, datacenterdiensten, communicatie, telefonie, bedrijfssoftware en onderhoud en beheer.

Overstap

De beoogde samenwerking zal in de komende weken meer vorm gaan krijgen. “Het is nu zaak om een goede overstap te realiseren van onze huidige ICT-beheerder naar Schutte Informatisering,” aldus Van Munster.

Bron: Zorggroep Raalte

ICTzorg Magazine

Meer weten?
Word nu abonnee van ICTzorg.

Mario Gibbels

Of registreer u om te kunnen reageren.