Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Cegeka en PlanningIT verbeteren personeelsplanning zorg

Samenwerking tussen het Cegeka en PlanningIT moet resulteren in een effectievere inzet van personeel in de zorg. Het IT-bedrijf en de specialist in personeelsplanning verwachten dat personeel beter wordt afgestemd op de zorg en besparingen worden gerealiseerd.
Cegeka en PlanningIT verbeteren personeelsplanning zorg

Een aantal zorginstellingen werkt met zowel de software Cegeka als die van PlanningIT. De bedrijven werkten echter nog niet samen, maar zagen hierin wel een aanleiding om samen te werken aan een optimale planningoplossing voor de zorg.

Optimale planning

“Zorgorganisaties staan voor de uitdaging om hun personeelsplanning optimaal af te stemmen op de zorgvraag”, stelt Ruben Leijnse, directeur Zorg van Cegeka. “Dat vraagt strategisch inzicht in de zorgbehoefte voor de langere termijn en een effectieve vertaling daarvan naar de operationele planning en roostering. Organisaties die daar onvoldoende in slagen worden geconfronteerd met veelvuldige inzet van dure flexkrachten en een mismatch tussen de met de cliënt afgesproken zorg en de daadwerkelijk geleverde zorg. Dat brengt hoge kosten met zich mee, die met de inzet van de oplossing van PlanningIT en Cegeka bespaard kunnen worden.” (ICTzorg)

Inschrijving Spider Award

Uw vernieuwende ICT-project aanmelden voor de Spider Award? Het kan nog tot eind september. Meer informatie en aanmelden

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Truus Straatman

    afgepaste planning nog meer onpersoonlijke zorg prezies op maat afgepast nog meer verzakelijking wat ben ik blij dat ik ook de goede oude tijd in de zorg heb gekend

Of registreer u om te kunnen reageren.