Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zelfzorg-app voor Android scant geneesmiddelen

De site Zelfzorg.nl lanceert vandaag de Zelfzorg-app voor besturingssysteem Android. Deze app kan de barcode van een receptvrij geneesmiddel scannen, waarna de originele bijsluiter op het scherm verschijnt. Daarnaast biedt de app praktische informatie over gezondheid, eenvoudige gezondheidsklachten en geneesmiddelen.
Zelfzorg-app voor Android scant geneesmiddelen

De Zelfzorg-app bevat 734 bijsluiters. Bovendien de app advies over veelvoorkomende gezondheidsklachten en mogelijke zelfzorgmiddelen die de gezondheidsklacht kunnen verlichten of verhelpen.

Geneesmiddelen App

In opdracht van Zelfzorg.nl heeft TNS NIPO onderzocht hoe de consument omgaat met zelfzorgmiddelen en hun bijsluiters. Uit interviews met 535 mensen blijkt dat 80 procent voor aankoop graag de bijsluiter wil kunnen lezen. Uit het onderzoek is ook naar voren gekomen dat 96 procent de bijsluiter bij eerste gebruik geheel of gedeeltelijk doorleest. Bij keuze voor eerste aanschaf leest 84 procent de informatie op de verpakking. Door de app van Zelfzorg.nl heeft de consument deze belangrijke informatie altijd bij de hand. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

App voor gebruik antidepressiva
App voor meer regie COPD-patiënt
Philips ontwikkelt mobiele app voor slaapapneu

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

5 reacties

Of registreer u om te kunnen reageren.