Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Online videoconsult bespaart Alzheimerpatiënt reistijd

Alzheimerpatiënten en mantelzorgers hoeven na de diagnose niet meer voor een consult naar het VUmc Alzheimercentrum te reizen. Zij kunnen vanaf nu gebruik maken van online videoconsult.
Online videoconsult bespaart Alzheimerpatiënt reistijd

Het VUmc Alzheimercentrum opende onlangs het digitale patiëntenportaal. Dit is een digitaal platform voor Alzheimerpatiënten, medici en mantelzorgers. Het portaal is financieel mede mogelijk gemaakt door ONVZ Zorgverzekeraar.

Reistijd

Vanwege de landelijke functie van het centrum kan de reistijd soms behoorlijk oplopen. Voor de diagnose van Alzheimer is een fysieke ontmoeting noodzakelijk. “De bezoeken daarna kunnen belastend en onpraktisch zijn voor de patiënt”, verklaart Erno Kleijnenberg, bestuursvoorzitter ONVZ. “Soms moet iemand uren reizen voor een gesprek van vijftien minuten. Door in een beveiligde online omgeving informatie te delen hoeft de patiënt geen grote afstand meer te overbruggen en kan deze reistijd besparen.” Naast de functie van een videoconsult bevat het portaal ook actuele informatie over Alzheimer.

Informatievoorziening mantelzorgers

Door professionele ondersteuning van mantelzorgers kunnen zorgverleners aan kosten besparen. Kleijnenberg: “Dit platform is een stap om die ondersteuning te bieden. Zo kunnen patiënt en mantelzorger tegelijk inloggen bij een online consult met de medisch specialist en op die manier het juiste advies krijgen.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP Photo )

Lees ook:

Video-uitleg bij medische bijsluiter
Videogame leert arts om leven patiënt te redden
Video: Veilig actief in virtuele wereld

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Truus

    Patiënt en mantelzorger kunnen tegelijk inloggen...als de patiént maar niet vergeet hè...die kans is nihil zeker bij alzheimer ?

Of registreer u om te kunnen reageren.