Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ruimtevaartorganisatie ontwikkelt eHealth voor Afrika

De ruimtevaartorganisatie European Space Agency (ESA) en automatiseerder Logica gaan de mogelijkheden voor satellietgestuurde eHealth voor Afrika ten zuiden van de Sahara onderzoeken. De totale kosten van het programma bedragen 36 miljoen euro.
Ruimtevaartorganisatie ontwikkelt eHealth voor Afrika

In de Afrikaanse regio ten zuiden van de Sahara woont 11 procent van de wereldbevolking, maar deze zijn voor 25 procent verantwoordelijk voor de wereldwijde ziektelast. Terwijl slechts 1 procent van de wereldwijde gezondheidsuitgaven hier besteed worden.

Het gaat om 48 landen waar weinig dokters en verpleegkundigen wonen en waar de wegen slecht zijn. Satellietgestuurde eHealth zou de zorg in deze regio moeten kunnen verbeteren, aldus ESA en Logica. (ICTzorg)

Lees ook:

Telezorg explodeert in ontwikkelingslanden
Technologie eHealth vaak te ingewikkeld
Kroes: 'Maak eHealth onderdeel van ons denken'

Mario Gibbels

Gerelateerde tags

Eén reactie

Of registreer u om te kunnen reageren.