Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

VZVZ wil gegevens 'oude' EPD langer gebruiken

De Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie (VZVZ) wil een half jaar langer de tijd voor de overgang van oud naar nieuw elektronisch patiëntendossier. Bestuurder Edwin Velzel van VZVZ bevestigt een bericht van NRC
VZVZ wil gegevens 'oude' EPD langer gebruiken

De gegevens van ongeveer 1 miljoen mensen worden momenteel al gebruikt in de zogenaamde koplopersgroep. 'Dat zijn mensen uit Twente en Nijmegen en mensen die klant zijn bij bepaalde apothekersgroepen', legt Velzel in het NRC uit. Aanvankelijk was het de bedoeling dat tijdens de overgangsperiode van een jaar de gegevens uit deze groep nog beschikbaar zouden zijn. Die overgangsperiode loopt tot eind dit jaar.

EPD
'Maar de campagne rond het nieuwe EPD is pas begin november van start gegaan', zegt Velzel. Hij is bang dat veel mensen op 1 januari nog niet de kans hebben gekregen om aan hun huisarts of apotheker door te geven dat ze mee willen doen met het LSP. (ANP)

Wouter Elsen van den

Of registreer u om te kunnen reageren.