Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

EPD verbetert zorg diabetici

Het gebruik van het EPD kan leiden tot betere kwaliteit van zorg voor diabetici. Dat toont Amerikaans onderzoek aan. Patiënten waarbij het EPD werd gebruikt hadden een significant hogere kans om 'optimale' zorg te ontvangen ten opzichte van de patiënten waarbij geen EPD werd gebruikt.
EPD verbetert zorg diabetici

De wetenschappers deden gedurende vijf jaar onderzoek bij ruim 14 duizend patiënten bij 34 eerstelijns praktijken. Het percentage patiënten dat optimale zorg kreeg, zo blijkt uit het in Health Services Research gepubliceerde onderzoek, lag 9 procent hoger wanneer gebruik werd gemaakt van een EPD. (Zorgvisie/ICT)

Lees ook:

EPD-scan controleert dossiers op volledigheid
Schippers: 'Aansluiting LSP nog niet verplicht'
EPD maakt zorg niet beter en effectiever

Mario Gibbels

Of registreer u om te kunnen reageren.