Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Maasziekenhuis Pantein lanceert eigen EPD

Het Maasziekenhuis Pantein in Beugen heeft een eigen EPD gelanceerd. Voortaan wordt alle informatie over een patiënt in één digitaal dossier bijgehouden.
Maasziekenhuis Pantein lanceert eigen EPD

Als het ziekenhuis informatie wil delen met andere zorginstellingen wordt de patiënt eerst om toestemming gevraagd. Alle behandelaars voor wie het uit oogpunt van de behandeling noodzakelijk is de gegevens in te zien, hebben toegang tot het patiëntendossier. Daarnaast hebben zowel verpleegkundigen als artsen inzage in elkaars registratie. Wel kan bepaalde informatie die voor verpleegkundigen niet relevant is, afgeschermd worden.

COWS

De bedoeling is dat er in de kliniek zogenoemde COWS (Computer On Wheels) gaan komen. Hiermee kan de verpleegkundige of arts direct aan bed alle informatie invoeren, maar ook informatie (zoals röntgenfoto's) aan de patiënt laten zien. (Zorgvisie/ICT)

Lees ook:

Actuele status patiënten met Lorenzo EPD
Geen goed EPD in penitentiair psychiatrische centra
App voor EPD-registratie huisartsenpost

Annelies Vermeulen

Eén reactie

Of registreer u om te kunnen reageren.