Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Sanquin centraliseert financiële processen met SAP

De stichting Sanquin Bloedvoorziening gebruikt sinds 1996 de ERP-software van SAP voor haar financiële en logistieke processen. Tot dusver kenden de vier bloedbankregio’s en de overige divisies van Sanquin een volledig gescheiden financiële administratie.
Sanquin centraliseert financiële processen met SAP

Door een kanteling van de organisatie is de aansturing nu centraal belegd. Samen met Goldfish ICT Services heeft Sanquin ook haar financiële processen gecentraliseerd. Er is nu één centrale financiële SAP-omgeving voor alle divisies.

Rapportages

Hiermee wordt onder andere de interne doorbelasting van kosten aan alle bedrijfsonderdelen vereenvoudigd. Tevens is het vervaardigen van centrale rapportages veel gemakkelijker, maar is ook de mogelijkheid behouden om per divisie te rapporteren. (Zorgvisie/ICT)

Lees ook:

Sanquin kiest voor BT
AMC Amsterdam kiest voor ERP-pakket van SAP
Amphia kiest voor 'verhospitaliseerde' versie van SAP

Mario Gibbels

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.