Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zorggroep Almere kiest voor MijnGezondheid.net

Zorggroep Almere heeft een contract getekend met PharmaPartners voor MijnGezondheid.net. Binnen anderhalf jaar kunnen alle patiënten van de huisartsen en apothekers die zijn aangesloten bij Zorggroep Almere gebruik maken van de online mogelijkheden van MijnGezondheid.net.
Zorggroep Almere kiest voor MijnGezondheid.net

De patiënten kunnen met DigiD en een sms-verificatiecode inloggen via de website van Zorggroep Almere. Vervolgens komen ze op MijnGezondheid.net. Daar kunnen ze online afspraken maken met hun huisarts, maar bijvoorbeeld ook hun medicatie-overzicht, een deel van het medisch dossier en beschikbaar gestelde labuitslagen inzien. Via MijnGezondheid.net is het bovendien makkelijk om herhaalrecepten te bestellen of een internetconsult aan te vragen bij de huisarts of een andere hulpverlener.

Behoefte

De mogelijkheid om online afspraken te maken was de belangrijkste reden voor het ontwikkelen van een patiëntenportaal, aldus Zorggroep Almere. Uit klantenonderzoek blijkt met name daar grote behoefte aan te zijn bij patiënten.

Pilotcentra

De afgelopen twee jaar is het portaal uitgebreid getest in drie gezondheidscentra van Zorggroep Almere. In deze drie pilotcentra en in een vierde centrum komt MijnGezondheid.net dit voorjaar beschikbaar voor alle patiënten. Daarna gaan de andere 19 gezondheidscentra van Zorggroep Almere met het patiëntenportaal werken.

Eerstelijnsgezondheidszorg

Zorggroep Almere biedt eerstelijnsgezondheidszorg via een netwerk van 23 gezondheidscentra, ouderenzorg in 7 woonzorgcentra en thuiszorg. Verder heeft de Zorggroep een centrum voor verpleeghuiszorg en een centrum voor revalidatie. (Zorgvisie/ICT)

Lees ook:

PAZIO en PharmaPartners ondertekenen overeenkomst
Total Specific Solutions neemt PharmaPartners over
Arts en Zorg en PharmaPartners bieden Business Intelligence-totaaloplossing

Mario Gibbels

Gerelateerde tags

Eén reactie

Of registreer u om te kunnen reageren.