Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Online behandelen beter voor vermoeide kinderen

Chronisch vermoeide kinderen hebben veel meer baat bij online therapie dan een standaard behandeling. Dat blijkt uit onderzoek van het Universitair Medisch Centrum Utrecht.
Online behandelen beter voor vermoeide kinderen

Doordat de ziekte slechts bij 2000 jongeren voorkomt, is behandeling vaak lastig te regelen in de buurt van de patiënt. Daarom herstelt slechts 8 procent van de jongeren, gemeten na 6 maanden behandeling. Met online therapie herstelt 63 procent.

Behandeling

“Dat aantal is nog moeilijk verder omhoog te krijgen. We onderzoeken nog welke factoren het herstel bepalen”, aldus kinderarts Elise van de Putte. Er wordt dan wel vooruitgang geboekt door de behandeling, maar geen volledig herstel. Of online therapie ook dusdanig goed kan werken bij andere ziektes, moet nog uit onderzoek blijken. Zo wordt er gekeken naar jongeren met hoofdpijn of bijvoorbeeld moeheid na een behandeling voor kanker. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld © ANP Lex van Lieshout)

Lees meer:

Online therapie 'Minder moe bij kanker' succesvol
Gametherapie voor jongeren met psychose
Virtual reality project voor behandeling psychose ontvang 'Veni subsidie'

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.