Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Alzheimer Experience wint Gouden SpinAward

De Alzheimer Experience heeft de Gouden SpinAward 2012 gewonnen in de categorie Interactieve Video. De SpinAwards zijn de jaarprijzen voor creativiteit in de digitale communicatie.
Alzheimer Experience wint Gouden SpinAward

Met de interactieve video is het mogelijk om jezelf te verplaatsen in de belevingswereld van mensen met dementie en hun omgeving. De makers willen hiermee de kennis en het begrip van de belevingswereld van mensen met dementie vergroten met zorgverbetering als uiteindelijke doel. In 22 scènes volgt de gebruiker het leven van twee hoofdpersonen met dementie door alle stadia van de ziekte waarbij zij zelf kunnen kiezen vanuit wiens perspectief ze de scène beleven.

Alzheimer Experience
Het project is een initiatief van zorgondernemer en ervaringsdeskundige Marco Ouwehand en wetenschapper Anne-Mei The. Alzheimer Nederland is intensief betrokken geweest bij de inhoud. Het Trimbos Instituut deed in opdracht onderzoek naar de belevingen van mensen met dementie. De Alzheimer Experience is geproduceerd door Submarine. Paula van der Oest schreef het scenario en voerde de regie.
(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Dementie Experience)

Of registreer u om te kunnen reageren.