Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

App voor controle op huidkanker

De Stichting Melanoom heeft een app gelanceerd waarmee gebruikers verdachte vlekjes en plekjes op de huid kunnen controleren. Volgens de stichting is het belangrijk om deze verdachte plekken op tijd te herkennen.
App voor controle op huidkanker

Het aantal gevallen van huidkanker, en ook de sterfte eraan, stijgt schrikbarend, meldt de stichting. Marcel Bekkenk, dermatoloog, bedacht hiervoor Huidmonitor. ‘Regelmatig controleren van je huid is belangrijk. Ook voor jonge mensen, want in een kwart van de gevallen is de patiënt jonger dan 50 jaar. Wees dus bewust van veranderingen op je huid. Huidmonitor is hiervoor een handig hulpmiddel. Ontdek je een verdachte vlek ga dan altijd naar de huisarts.’

Vergelijken en volgen

Met de app kunnen gebruikers een foto maken van hun huidaandoening en deze vergelijken met een verzameling voorbeeldfoto’s. Hiermee kunnen gebruikers volgens de stichting ‘spelenderwijs’ herkennen waar de gevaren schuilen. Daarnaast biedt de applicatie de mogelijkheid om moedervlekken met regelmaat te fotograferen om bewust te worden van veranderingen.

Download

De app Huidmonitor voor smartphones is gratis te downloaden in de App Store (iPhone) en Google Play Store (Android).
(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Huidmonitor)

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  wieowie

  De gebruiker die moet vergelijken met voorbeeldmateriaal...! Kom op zeg. Kanker is veel te serieus voor zulke spielerei. Ik zou zeggen altijd een deskundige arts naar laten kijken.

 • no-profile-image

  appaaaaa

  mooie getjes-maar laten we eerst wat doen aan die gevaarlijke uitstoot van Arseen/Chroom-verbindingen

 • no-profile-image

  J.E.

  Wat een treurnis. Op zowel de appstore als op play zijn al genoeg apps beschikbaar die hetzelfde of meer bieden. Waar blijft de app met automatische waardering van de maligniteit / benigniteit zoals de computersystemen van 5 jaar geleden al boden? Een ABCD regel kan je makkelijk programmeren. Een beetje plaatjes vergelijken heb je geen app voor nodig.
  Het geeft aan hoe bedroevend het niveau van technologische ontwikkeling in de dermatologie is dat aan dit soort non-apps zoveel aandacht wordt gegeven. Leuke beta versie zou ik zeggen, maar bel me als je een RC hebt.

Of registreer u om te kunnen reageren.