Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Website om over nieuwe medicijnen te praten

Het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik (IVM) lanceerde vorige week de website www.medicijnbalans.nl. Om rationeel voorschrijven van nieuwe geneesmiddelen te bevorderen, moeten artsen goed geïnformeerd zijn, ervaringen uitwisselen en met elkaar in discussie gaan. Dat stelt het IVM.
Website om over nieuwe medicijnen te praten

Voor nieuwe geneesmiddelen zijn nog geen richtlijnen, maar artsen krijgen wel al veel informatie van de fabrikant. Dit maakt het lastig te bepalen wat de meerwaarde is ten opzichte van de bestaande geneesmiddelen. Het IVM helpt daarbij door het bieden van feitelijke en actuele informatie en een interactief platform voor discussie met en door het veld via de website www.medicijnbalans.nl. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld © ANP Koen Suyk)

Lees meer:

Website moet ziekenhuiszorg verbeteren
Nieuw keurmerk voor medische websites
St. Antonius Ziekenhuis lanceert kinderwebsite

Of registreer u om te kunnen reageren.