Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Neuroloog ontwikkelt App voor diagnose MS

Voor veel neurologen en andere medici is het lastig om met zekerheid de diagnose multiple sclerose (MS) in een vroege fase te stellen. Om het stellen van de diagnose multiple sclerose (MS) in een vroeger stadium en met meer zekerheid mogelijk te maken, rnard Uitdehaag, neuroloog en epidemioloog van VUmc MS Centrum Amsterdam een applicatie die uitkomst biedt.
Neuroloog ontwikkelt App voor diagnose MS

Het snel kunnen stellen van van de diagnose is erg belangrijk omdat dan op tijd met een adequate behandeling kan worden gestart.

McDonald-richtlijnen

De App gaat uit van de McDonald-richtlijnen, de standaard voor het stellen van de diagnose MS. Door het beantwoorden van een aantal vragen wordt op een eenvoudige manier zekerheid verkregen of de diagnose MS gesteld kan worden. De App biedt medici daarnaast ook informatie over MS en MRI-scans van hersenen en ruggenmerg met daarop voorbeelden van MS-laesies.

Beschikbaarheid app

De app is gratis beschikbaar via de App store en de Google PlayStore onder de naam 'MS diagnosis'.
(Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: )

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  Mik

  Waar de techniek tegenwoordig wel niet allemaal toe in staat is! Sommige patiënten revalideren ook met de Wii: http://www.gezondheidsplein.nl/aandoeningen/16/multiple-sclerose-ms.html

 • no-profile-image

  Bernard Uitdehaag

  De App is inderdaad niet voor leken of patienten bedoeld, maar voor artsen, in het bijzonder neurologen.

 • no-profile-image

  patient2punt0

  Erg benieuwd naar de reactie van een evt. neuroloog die die app ook echt gebruikt. Hij zal tenminste toch niet voor leken bedoeld zijn?Of is ie voor patienten bedoeld?

Of registreer u om te kunnen reageren.