Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

SKB start met elektronisch verpleegkundig dossier

Het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) heeft op 11 december 2012 op afdeling C1 een Elektronisch Verpleegkundig Dossier (EVD) in gebruik genomen. Zo meldt de organisatie vandaag.
SKB start met elektronisch verpleegkundig dossier
Foto: ANP - Lex van Lieshout

Volgens projectleider Enid Peters vinden medewerkers het EVD een prachtig product. ‘Er is minder kans op fouten wat de patiëntveiligheid verhoogt en het kost minder tijd. Veel informatie hoeft nog maar één keer te worden vastgelegd, patiënten hoeven dus niet steeds dezelfde vragen te beantwoorden. Met één muisklik hebben de verpleegkundigen de verslaglegging van de patiënt beschikbaar. Mogelijke misverstanden door bijvoorbeeld een moeilijk te lezen handschrift zijn verleden tijd. Alle afdelingen zullen in 2013 overgaan op deze wijze van verslaglegging.’

Zorgvisie ict

Of registreer u om te kunnen reageren.