Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Fontein neemt app voor complexe kinderzorg in gebruik

Mark van Dorresteijn
Fontein, organisatie voor interdisciplinaire kinderzorg, heeft de ouderenzorgapplicatie ZWIP succesvol getest voor interdisciplinaire zorg aan kinderen. De organisatie gaat nu verder met het cliëntenportaal.
Fontein neemt app voor complexe kinderzorg in gebruik
Foto: ANP - Koen Suyk

Om slimmer multidisciplinair samen te kunnen werken vroeg Fontein aan ict-organisatie Aranco of er een passende, ‘low-cost’ ict-oplossing beschikbaar was om de processen van Fontein te ondersteunen. Arno Knoops van Aranco vertelt: ‘Bij onze zoektocht kwam ik uit bij Protopics, waarvan ik wist dat ze verschillende oplossingen hadden om ketenzorg te ondersteunen en open zouden staan voor nieuwe innovaties.’  Frank Schneider van Protopics vult aan: ‘We hebben samen diverse applicaties onder de loep genomen en het bleek al snel dat ZWIP, oorspronkelijk bedoeld voor ouderenzorg,  heel goed zou kunnen passen bij de werkwijze van Fontein zonder dat we een geheel nieuwe applicatie zouden hoeven ontwikkelen.’

ZWIP

ZWIP is ontwikkeld in samenwerking met het UMC St.Radboud als applicatie om slimmer samen te kunnen werken in netwerken rondom kwetsbare ouderen.  Het is een digitale overlegtafel, ondersteunt het netwerk en heeft een beveiligde communicatie omgeving. Binnen deze omgeving stellen zorgverleners een individueel zorgplan op, en delen dit met patiënt en mantelzorger.
Jos van Halbeek van Fontein: ‘We digitaliseren en delen de screening en het individuele plan. Dit bespaart ons veel tijd omdat we niet altijd meer fysiek bij elkaar te hoeven komen.  Na een succesvolle introductie gaan we nu ook het cliëntenportaal testen.’

Fontein

Fontein is een samenwerkingsverband tussen eerstelijns zorgaanbieders (fysiotherapie, logopedie, ergotherapie, diëtiek, en enkele aanvullende zorgdisciplines) waarbij de focus ligt op interdisciplinaire kinderzorg. Er wordt gestreefd naar een zo goed mogelijke samenwerking bij de behandeling van ‘complexe’ kinderen. Jaarlijks zijn er zo’n 30 tot 50 cases waarbij deze nauwe samenwerking wordt toegepast.  Tot voor kort werden vragenlijsten, screenings en zorgplannen gedeeltelijk nog op papier gemaakt en was het lastig deze te delen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.