Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

CSC wil Nederlandse markt veroveren met Lorenzo

Ontwikkelaar CSC komt deze zomer met een compleet nieuw zis/epd op de Nederlandse markt. Daarmee wil CSC het vertrouwen terugwinnen van de Nederlandse ziekenhuizen. Dat zeggen Frans Martens, internationaal productmanager Lorenzo, en Twan Weegels, country manager Benelux in de nieuwe Zorgvisie ict.
Twan Weegels en Frans Martens
Twan Weegels en Frans Martens - Foto: Mario Gibbels

CSC nam in augustus 2011 iSOFT over. Doordat het nieuwe elektronische patiëntendossier/ziekenhuisinformatiesysteem (epd/zis) Lorenzo lang op zich liet wachten, namen ziekenhuizen afscheid van V2, het oude zis van iSOFT. ‘Daar komt nu verandering in’, beloven Martens en Weegels.

Architectuur

Volgens Martens heeft Lorenzo veel potentie en is het systeem ontworpen volgens de criteria van een modern zis/epd. ‘De architectuur van Lorenzo is op zo’n manier vormgegeven dat het mee kan evalueren met de veranderende zorgmarkt. De technologie kan makkelijk per laag veranderd worden. Lorenzo heeft bovendien heel goede engines aan de onderkant, onder andere voor terminologie en workflow, die zowel met gestructureerd als ongestructureerd ingevoerde gegevens kunnen omgaan.

Alternatief voor ChipSoft en McKesson

Doel van CSC is om minimaal twee ziekenhuizen binnen te halen. ‘Eén ziekenhuis dat al met iSOFT werkt waarmee we kunnen aantonen dat we bestaande klanten kunnen migreren en minstens één ziekenhuis dat nog niet met iSOFT werkt. Het beste verkoopargument blijft toch een tevreden klant die met je product werkt. Er zijn voldoende klanten van ChipSoft en McKesson die wij een goed alternatief kunnen bieden.'

Nummer 1

Martens vult aan: ‘Het voordeel is dat CSC wereldwijd een grote speler is met voldoende investeringsvermogen en dat CSC ervoor gekozen heeft om met Lorenzo niet alleen in Engeland, maar in heel Europa een totaaloplossing voor de zorg te bieden.’ Weegels: ‘CSC wil over vijf jaar nummer 1 zijn in de hele wereld, dus ook in Nederland.’

Zorgvisie ict magazine

Het hele interview met Martens en Weegels is te lezen in Zorgvisie ict magazine van mei 2013. In het magazine staat ook een artikel over de gevaren van zorg-ict: de zorg digitaliseert en dat brengt risico’s met zich mee. Ineke Roos en Stefan Visscher zijn door de Inspectie voor de Gezondheidszorg aangesteld om hiervoor te waken. Verder: trends in de markt van software voor personeelsplanning, de waarde van innovatie en lessen in social media.

Zorgvisie ict

Of registreer u om te kunnen reageren.