Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

McKesson zet Nederlandse tak in verkoop

Epd-leverancier McKesson heeft de Nederlandse, Engelse en Franse divisie in de verkoop gezet. De organisatie gelooft dat de onderdelen beter presteren onder leiding van een nieuwe eigenaar.
McKesson zet Nederlandse tak in verkoop
Foto: ANP Koen Suyk

Volgens McKesson maakt de International Operations Group (IOG), waar Nederland onder valt, slechts een relatief klein deel uit van de totale activiteiten. Daarnaast zijn de producten binnen IOG specifiek ontwikkeld voor de Europese markt. ‘McKesson is van mening dat IOG beter in staat zal zijn haar eigen groeistrategie te realiseren, haar concurrentiepositie te versterken en klanten te bedienen buiten de McKesson paraplu’, zo laat de organisatie weten.

Focus op grotere onderdelen

Marc Sterenberg, commercieel directeur Nederland van McKesson, beaamt het bericht en legt uit dat sprake is van een strategische heroriëntatie. ‘De Europese markt is slechts een relatief klein deel van McKesson. De verkoop vindt overigens niet plaats uit financiële overwegingen. Zowel de groep als de individuele landen zijn financieel gezond.’

Continuïteit

Voor de zorginstellingen en werknemers verandert weinig. Ook aan de producten wordt volgens de bestaande plannen doorontwikkeld. ‘Een aantal jaren terug zijn we via acquisitie overgenomen door McKesson’, zegt Sterenberg. ‘Toen hadden we al onze eigen producten, klanten en kennis. We hebben geen producten overgenomen of “vertaald” vanuit Amerika, maar hebben alles zelf ontwikkeld. Natuurlijk hebben we meegekeken en Amerika gevolgd, maar we zijn altijd lokaal blijven ontwikkelen. Om die reden vertrouwen we op continuïteit. Het blijft nog even afwachten welke partij ons wil overnemen. Dat traject gaan we de komende maanden in.’

Of registreer u om te kunnen reageren.