Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Digitalisering drijft ziekenhuis op kosten

Ziekenhuizen betalen gemiddeld 5175 euro per jaar per medewerker aan ict-kosten. De toenemende digitalisering zorgt voor oplopende kosten per medewerker terwijl deze stijging niet doorvertaald kan worden naar hogere ict-kosten per werkplek. Zo blijkt uit de ICT Benchmark Ziekenhuizen 2014 van M&I/Partners.
Digitalisering drijft ziekenhuis op kosten
Foto: ANP - Lex van Lieshout

De hogere exploitatiekosten die met de steeds verdere uitrol van epd/zis in de branche gepaard gaan, vertalen zich vooral in hogere personeelskosten. Bij deelnemers die recent een nieuwe epd/zis aanschaften en implementeerden wordt frequenter een 'big bang' live-gang toegepast en activering van de investeringskosten. Dit leidt er toe dat deelnemers met een nieuw epd/zis hogere afschrijvingen en dus hogere ict-kosten hebben.

Digitalisering drijft ziekenhuis op kosten

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • Harry van den Broek

    Hoe staat dit bedrag per medewerker in verhouding met wat er word uitgegeven in de industrie per medewerker?

Of registreer u om te kunnen reageren.