Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Cerner ziet kansen op Benelux-markt

Cerner wil met het zorg-ict portfolio een grote slag slaan op de Benelux-markt. ‘We zijn goed voorbereid en maken grote kans om gekozen te worden in de selectietrajecten’, vertelt Cor Rumping, General Manager Cerner Benelux, in het novembernummer van Zorgvisie magazine.
Cerner ziet kansen op Benelux-markt
Foto: iStock

's Werelds grootste zorg-ictbedrijf Cerner zet in februari 2015 een grote stap richting de Europese markt door de IT-tak - health services - van Siemens over te nemen. Cerner is op dat moment al volop actief in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, maar heeft daarbuiten geen voet aan de grond in Europa. Met de overname is een bedrag van 1,3 miljard gemoeid. Hiermee krijgt het Amerikaanse bedrijf direct toegang tot diverse lokale Siemens-vestigingen in onder andere Duitsland, Spanje, Scandinavië en de Benelux.

Benelux-markt

Hoe serieus Cerner de Benelux-markt neemt, blijkt volgens Rumping uit het feit dat Cerner nog nooit een land heeft verlaten na intrede. 'Zelfs al bedienen zij maar één klant, er blijft een lokaal kantoor.' Ook voor de Benelux-markt heeft Cerner sinds kort een eigen plek. Op 26 oktober 2015 is het kantoor geopend in De Haagsche Zwaan in Den Haag. Cerner heeft een meerjarige overeenkomst getekend voor een ruimte van 1000 m2. 'De ruimte is groter dan we nodig hebben voor de 50 medewerkers en anticipeert op groei. In Nederland komt een aantal belangrijke selectietrajecten aan voor zowel academische als topklinische ziekenhuizen.' Ook in België beginnen ziekenhuizen, na jarenlange voorbereiding, aan epd-trajecten, merkt Rumping. 'We zijn goed voorbereid en maken  een reële kans om gekozen te worden.'

Lees het volledige artikel

In Zorgvisie magazine vertelt Rumping uitgebreid over de overgenomen producten van Siemens, hoe Cerner de Benelux-markt wil veroveren, de focus op populatiemanagement en welke rol zorgverzekeraars spelen. Zorgvisie magazine verschijnt vrijdag 30 oktober en is vanaf dan ook digitaal te lezen.

Epd / ZIS

Medische gegevens van patiënten worden verzameld in het elektronisch patiëntendossier/cliëntendossier. In het dossier epd/ZIS verzamelt Zorgvisie best practices en artikelen over dit onderwerp.
Bekijk het dossier

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • PPvanBeekum

    Leuk al die Amerikaanse bedrijven in Nederland. Cerner kan zelf wel kansen zien, maar een Amerikaans IT Healthcare bedrijf is een tikkende tijdbom. Privacy?! Er is nog steeds géén nieuw contract tussen Europa en Amerika over veilig dataverkeer, maar al zou die er komen dan nog heeft de Amerikaanse Overheid ten alle tijden het recht om onze patient gegevens in te zien/gebruiken.
    Er hoeft maar één onderzoekend tv programma hier onderzoek over te doen en ze kunnen inpakken, tevens de zorginstellingen hebben miljoenen schade omdat ze een nieuw systeem moeten kopen.
    Of een patient gaat brutaal worden en vraagt wat er met zijn gegevens gebeurd.
    Te weinig keus denk ik zomaar op de zorg-markt?

Of registreer u om te kunnen reageren.