Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Dermatoloog ontwikkelt app voor zelfdiagnose

Dermatoloog Dick van Gerwen heeft een app ontwikkeld die antwoorden biedt op vragen over huidproblemen.
Dermatoloog ontwikkelt app voor zelfdiagnose

De app 'dermaWizard' leidt in een aantal stappen naar een mogelijke diagnose, uitgaande van  de huidklachten. Tekst en beeld bieden vervolgens meer informatie over de aandoening en via links kan men zorgvuldig geselecteerde informatiesites raadplegen voor zowel patiënten als professionals. Op die manier kunnen diverse foto's van huidziekten worden bekeken en vergeleken. Een A tot en met Z-register geeft toegang tot betrouwbare Nederlands en Engelstalige informatie over diverse huidaandoeningen.

Doelgroep

dermaWizard is ontwikkeld voor mensen met huidproblemen, maar is als zoeksysteem, diagnosehulp, plaatjesboek en naslagwerk ook heel handig voor huisartsen en dermatologen (in opleiding), co-assistenten, huidtherapeuten en andere zorgprofessionals die te maken hebben met patiënten met huidproblemen.

Probeer de app

De app is in februari gratis te gebruiken via Appeasy View (Android / iOS). Inlognaam: dermateam, wachtwoord: dermawizard. Onderstaande plaatjes zijn drie huidaandoeningen die volgens Gerwen te gebruiken zijn als testcases voor de app.

Daarnaast is de app te koop in de Play Store of Apple store.

Foto

 • Grillige (rood)bruine huiduitslag met vaattekening 
op de rug

  Grillige (rood)bruine huiduitslag met vaattekening op de rug

  Foto: dermaWizard
 • Rode bultjes en puistjes rond de mond en kin

  Rode bultjes en puistjes rond de mond en kin

  Foto: dermaWizard
 • Klein drukpijnlijk bultje op de oorrand. Kan er niet op liggen, lastig met slapen.

  Klein drukpijnlijk bultje op de oorrand. Kan er niet op liggen, lastig met slapen.

  Foto: dermaWizard

Eén reactie

 • Vera de Rave

  Mooie App en lijkt me heel handig!

Of registreer u om te kunnen reageren.