Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Philips opent HealthSuite Lab voor co-creatie

Het nieuwe lab van Philips ondersteunt zorgorganisaties bij de transformatie naar nieuwe modellen voor ‘connected health’ en digitale technologieën.
Teams bestaande uit zorgverleners, patiënten, designers, IT experts gedurende sessie om uitdagingen en eerste ideeen voor innovatie vorm te geven.
Teams bestaande uit zorgverleners, patiënten, designers, IT experts gedurende sessie om uitdagingen en eerste ideeen voor innovatie vorm te geven.

De bedoeling is dat zorgbestuurders en huisartsen in het centrum samenwerken met patiënten, ontwerpers, programmeurs en medische en zakelijke experts. Zij kunnen werken aan de co-creatie en implementatie van geïntegreerde en connected zorgoplossingen om de zelfredzaamheid van patiënten en de continuïteit van de zorg te vergroten. 'Vandaag de dag gaat een toenemend deel van de totale zorguitgaven naar de snelgroeiende populatie van mensen die met een chronische aandoening moeten leven', aldus Jeroen Tas, CEO van Healthcare Informatics Solutions and Services bij Philips. 'Hierdoor zal de druk op zorgstelsels wereldwijd toenemen. Daarnaast zien we dat mensen in toenemende mate betrokken willen worden bij het managen van hun eigen gezondheid. De combinatie van deze factoren zorgt ervoor dat de focus van de gezondheidszorg aan het verschuiven is van traditionele modellen die zijn gebaseerd op opname in het ziekenhuis en (acute) behandeling bij complicaties, richting preventie en het thuis of in de buurt continueren van de zorg.'

Samenwerking ZMBR

Tegelijkertijd maakt Philips bekend dat het samenwerkt met Zorgnetwerk Midden-Brabant (ZMBR), het regionale zorgnetwerk dat het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis vertegenwoordigt, evenals huisartsen, thuisverpleegkundigen, diëtisten en patiënten in de regio. In het HealthSuite Lab werken de organisaties aan de ontwikkeling van een nieuw regionaal model voor 'connected health' voor mensen met diabetes type 2. Veronique Holtmaat, directeur Zorgnetwerk Midden-Brabant: 'We willen patiënten beter in staat stellen om hun eigen conditie en gezondheid te beheren. Om dat voor elkaar te krijgen moeten we zorgen voor een betere opslag en uitwisseling van de gegevens die verschillende zorgprofessionals en patiënten verzamelen, en deze gegevens relevant en toegankelijk maken. Door met Philips samen te werken in het HealthSuite Lab, krijgen we toegang tot een grote hoeveelheid kennis plus inzichten van andere stakeholders vanuit het gehele zorgspectrum, en kunnen we de volgende stappen zetten in het creëren van patiëntgerichte zorgverlening die echt op samenwerking is gebaseerd.'

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.