Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Leo Kannerhuis heeft MC EPD van Medicore

De 450 medewerkers van het Dr. Leo Kannerhuis werken vanaf 15 februari met MC epd van Medicore. Het nieuwe epd gaat het Dr. Leo Kannerhuis ondersteunen bij de dagelijkse processen als innoverend behandelcentrum op het gebied van autisme.
Fotolia

De basis voor de implementatie is de ‘Patient Journey’. Deze door Medicore ontwikkelde methodiek geeft inzicht in het traject van de patiënt binnen het Dr. Leo Kannerhuis. Het Dr. Leo Kannerhuis is een topklinisch expertise- en behandelcentrum voor mensen met een complexe autisme-spectrumstoornis (ASS) van alle leeftijden. De nieuwe behandellijnen (Behandelcentrum voor Kinderen, Behandelcentrum voor Jongeren en Behandelcentrum voor Volwassenen) van het Dr. Leo Kannerhuis zijn in het traject opgenomen.

Registratietijd
MC epd kent formats voor behandelplannen, brieven en roosters. Voor behandelaren is het mogelijk om 100 procent patiëntgebonden en niet-patiëntgeboden tijd te schrijven vanuit de agenda. Ook de tijd van groepsafspraken wordt door MC epd automatisch verdeeld over de behandelaren. In een persverklaring laat het Dr. Leo Kannerhuis weten: ‘Dit scheelt veel extra registratietijd. In de afgelopen periode zijn de medewerkers in een intensief opleidings- en introductietraject wegwijs gemaakt in MC epd. Na de implementatie zal het Dr. Leo Kannerhuis de mogelijkheid bekijken om de functionaliteit die MC epd biedt op het gebied van mobiele devices in te zetten.’

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.