Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ggz-instellingen vergelijken met GGZ Plus

Ggz-instellingen kunnen hun resultaten sinds deze week spiegelen aan landelijke en regionale cijfers. Vektis heeft daarvoor het zorgprisma GGZ Plus ontwikkeld.
Controle400.jpg
Fotolia.

In de online omgeving kunnen ggz-instellingen niet alleen hun eigen gegevens bekijken, maar ook jaarcijfers van andere instellingen in de regio en het land inzien. Daardoor kunnen ze hun eigen resultaten en aandeel in een regio vergelijken met die van anderen.

Vergelijken en voorbereiden
De applicatie is volgens Vektis nodig, omdat werknemers in de ggz zich zo beter kunnen voorbereiden op gesprekken met collega’s en zorgverzekeraars. Bovendien zorgt GGZ Plus er volgens de ontwikkelaar voor dat er meer transparantie is binnen de zorg. ‘Daardoor kan goede zorg betaalbaar en toegankelijk blijven voor iedereen in Nederland’, schrijft Vektis. Om fraude en datalekken te voorkomen, is GGZ Plus alleen toegankelijk voor de ggz-instellingen die ermee werken. De informatie die erin te zien is, komt van de declaratiegegevens die bekend zijn bij de zorgverzekeraars.

Of registreer u om te kunnen reageren.