Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Crowdfunding voor zorgapps haalt 75.000 euro op

AppBakkers uit Zwolle, een ontwikkelaar van mobiele applicaties, heeft met een crowdfundcampagne een bedrag van 75.000 euro verkregen voor de verdere ontwikkeling van apps voor zorginstellingen. De crowdfund-actie via Collin Crowdfund was opgezet om verdere investering in mHealth-apps mogelijk te maken. Het gestelde doel van de campagne was binnen een uur gehaald.
social mediafotolia400.jpg

‘mHealth gaat een belangrijke rol spelen in de toekomst om zowel de kosten te verlagen als de kwaliteit binnen de gezondheidszorg te verbeteren. Samen met de zorgaanbieders gaat AppBakkers applicaties ontwikkelen waar de patiënt en de instelling profijt van hebben’, aldus Guido Versteeg, eigenaar van AppBakkers. ‘Er zijn heel veel mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een app die iedere vijftien minuten je bloeddruk en hartslag doorgeeft aan de arts die 50 kilometer verderop in het ziekenhuis zit of een bed dat via slimme sensoren informatie inzichtelijk maakt voor een verpleegkundige. Uiteindelijk willen we processen binnen de gezondheidszorg verbeteren voor alle partijen.’

Investeringsbehoeften
Het AppBakkersplatform bestaat uit een verzameling componenten waarmee snel nieuwe applicaties kunnen worden gebouwd en waarin op een eenvoudige manier connecties gemaakt kunnen worden. Op dit moment worden gesprekken gevoerd om op basis van een langjarig partnership voor meerdere ziekenhuizen mHealth-oplossingen te realiseren. Versteeg: ‘Omdat mHealth de komende jaren in combinatie met Internet of Things een grote rol gaat spelen in de zorg zal de investeringsbehoefte van 75.000 euro grotendeels worden geïnvesteerd in dit eigen platform. Daarnaast wordt een deel aangewend voor sales en marketing.’

Collin Crowdfund
AppBakkers B.V. uit Zwolle is opgericht in 2013 en richt zich onder andere op de ontwikkeling van mobiele applicaties voor smartphones. Collin Crowdfund slaat een brug tussen investeerders die op zoek zijn naar meer rendement en ambitieuze mkb-bedrijven met een financieringsbehoefte. Bedrijven met een financieringsbehoefte van 50.000 euro tot 2.500.000 euro kunnen terecht bij Collin.

Dossier Apps
Zorgverleners en patiënten maken steeds vaker gebruik van medische apps op hun smartphone of tablet. Apps maken zorgregistratie en zelfmanagement eenvoudiger. Apps zijn er voor alle platformen: Android, Windows en iOS. Toch werken zorgverleners opvallend vaker met de iPhone of iPad in hun werk.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.