Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Dohmen: ‘Nederland is koploper in praktische innovatie’

Op het vlak van E-Health is Nederland mondiaal een van de koplopers. Niet vanwege een technologische voorsprong maar vanwege de praktische mentaliteit bij het invoeren van E-health oplossingen. Dat zegt oprichter en directeur Daan Dohmen van FocusCura in een interview met Zorgvisie ICT.
dohmen400.jpg
Foto: Foto: Allard de Witte

Dohmen is directeur van het snel groeiende E-Health bedrijf FocusCura, dat technologische oplossingen levert die het ouderen en chronisch zieken mogelijk maken om langer thuis te blijven wonen. Een bedrijf dat al acht jaar op rij door Het Financieele Dagblad tot de honderd snelst groeiende ondernemingen van Nederland wordt gerekend en inmiddels ook actief is in België en enkele Scandinavische landen. In het nieuwe nummer van Zorgvisie ICT zegt hij over de Nederlandse innovatiekracht: ‘Ik reis tegenwoordig nogal wat af voor de zaak, en overal ter wereld is men duk bezig met de ontwikkeling van steeds weer nieuwe apps en wearables. De mentaliteit van Silicon Valley, zeg maar. Prima natuurlijk, en voor wie er belangstelling voor heeft hartstikke leuk en dynamisch, maar je moet met al die innovaties in de praktijk wel iets kunnen doen. In de echte zorg, zoals die dagelijks voor en door honderdduizenden wordt geleverd. Het goede nieuws is: in Nederland zijn we daar sterk in. Dat heeft wellicht te maken met onze praktische aard, maar zeker ook met de wet-en regelgeving. Daarover wordt veel gemopperd, maar intussen is het bij ons relatief eenvoudig om testen uit te voeren en implementaties te doen. En daar plukken we de vruchten van.’ Lees het hele artikel in Zorgvisie ICT magazine, nr. 3

Dossier E-health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Lees hier de uitlegpagina E-Health. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.