Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Pillsy ontwikkelt bluetooth flessendop

De Amerikaanse startup Pillsy heeft een Bluetooth-enabled flessendop gelanceerd die patiënten er aan moet herinneren hun medicatie in te nemen. PillsyCap synchroniseert met een begeleidende app die informatie over medicatie uit de database van de Amerikaanse gezondheidsorganisatie FDA haalt. Het apparaat is sinds enkele dagen verkrijgbaar voor 39 dollar, zo meldt vakblad ICT & Health.
pilsy.jpg

PillsyCap maakt gebruik van Bluetooth om te kunnen detecteren wanneer de fles wordt geopend of wordt gesloten en synchroniseert daarna direct met de app om te kunnen zien wanneer een patiënt zijn medicatie inneemt, aldus ICT & Health. Ook is het mogelijk om reminders te ontvangen via sms, spraak of via een lock screen notificatie en om informatie te delen met naasten. Het apparaat komt beschikbaar in twee varianten: één standaard kindvriendelijke cap en een flacon voor vitamines. De ontwikkelaars garanderen een batterijduur van een jaar. Verder beschikt de oplossing over een chatbot die met de patiënt in gesprek treedt op basis van het medicatiegebruik en gedragspatronen. Op die manier worden patiënten gestimuleerd bepaalde gewoonten te doorbreken.

Patiëntentrouw
Pillsy werd opgericht in 2015 en stelde zich ten doel in de VS het probleem van ‘non-adherence’ aan te pakken, de mate waarin patiënten trouw zijn aan de inname van hun medicatie. Volgens Pillsy CEO Jeff LeBrun levert dit probleem de gezondheidszorg een jaarlijkse kostenpost van zo’n 300 miljard dollar op, een bedrag waarmee de zorgkosten van zo’n 30 miljoen Amerikanen zouden kunnen worden gedekt.

Dossier E-Health
E-health is het gebruik van technologie ter ondersteuning of verbetering van de gezondheid en de gezondheidszorg. Lees hier de uitlegpagina E-Health. Patiënten en cliënten zijn dankzij e-health in staat om regie te nemen over hun gezondheid. Zelfmanagement staat bij zorginstellingen hoog op de agenda. Berichten in het dossier gaan bijvoorbeeld over implementatie en bekostiging, videocontact met thuiszorgmedewerkers, telemonitoring van patiënten met chronische aandoeningen, preventie met behulp van technologie maar ook hoe zorgpersoneel werkt met e-health.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.