Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Virtueel ziekenhuis halveert seh-opnames

Het Mercy Virtual Care Center in Missouri is het eerste compleet virtuele ziekenhuis ter wereld. In het julinummer van Zorgvisie magazine spreekt CEO Randy Moore van het ziekenhuis. ‘We voorkomen dure ziekenhuisopnames en kunnen veel meer mensen zien met minder artsen.’
randymoore400.jpg

De keten van 44 ziekenhuizen die Mercy heet en opereert in de staten Arkansas, Kansas, Missouri en Oklahoma, investeerde in 2005 een half miljard dollar in een ziekenhuis zonder bedden. Dit Mercy Virtual Hospital geeft patiënten tablets en plaatst, indien nodig, bij hen thuis een breed scala aan apparatuur. Denk aan bloeddrukmeters, hartritmemeters et cetera. De aangesloten patiënten kunnen 24 uur per dag contact krijgen met een arts of verpleegkundige. Echter, met de nieuwste analytische software kan Mercy voorspellen welke patiënt het eerste een e-consult nodig heeft, op basis van de gegevens die binnenkomen. Op die manier monitort het virtuele centrum tienduizend bedden bij mensen thuis in verschillende staten. 

Universele problemen
In het nieuwe nummer van Zorgvisie magazine vertelt CEO Randy Moore over het succes van deze virtuele aanpak. ‘Het voorkomen van opnames op de eerste hulp is ons doel. Sinds onze start hebben we dit aantal weten te halveren. We zijn zelfs bijna zover dat we het aantal opnames met zeventig procent hebben verlaagd.’ Moore denkt dat door de werkwijze een heleboel gezondheidszorgproblemen opgelost kunnen worden, niet alleen in Amerika maar wereldwijd. ‘Heel veel problemen die wij met onze aanpak oplossen zijn universeel.’ Abonnees: Lees het hele interview in Zorgvisie magazine.

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.