Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Kopie van de werkelijkheid

De switch van een papieren naar een digitale werkomgeving gaat verder dan slechts het scannen en digitaal toegankelijk maken van documenten.
Kopie van de werkelijkheid

Een complexe, digitale oplossing is niet iets waar de meeste mensen naar op zoek zijn. De mindset die wij graag met u willen delen is de manier waarop de kracht van papier wordt verwerkt in een digitale oplossing. Interessant hierbij is dat een overstap naar een digitale werkomgeving ontzettend veel met emotie en waarden te maken heeft.

Transformatie

Onze huidige samenleving bevindt zich in een transformatiefase. We zijn zo gewend aan papier en hebben veel van onze processen, gewoonten en afspraken daarop gebaseerd, dat we er niet in één keer van kunnen afstappen. Het is dan ook niet vreemd dat deze generatie zich hieraan blijft vasthouden. Vijftien tot twintig jaar geleden werkten wij zonder mobiele telefoons en internet. Nagenoeg alles ging via papier; zakelijke administraties bestonden uit ordners vol jaargangen en zelfs uit de fax (toen heel modern) kwam papier.

Digitaal is de norm

De generatie die nu geboren wordt, zal opgroeien in een tijd waarin zij niet beter weten dan digitaal te werken. De jeugd van nu kun je zelfs al tot die generatie rekenen. Digitaal is voor hen de norm. Van communiceren met vrienden, online shoppen tot het opzoeken van informatie. De emotionele band met papier bestaat voor hen niet. Voor de meesten van ons geldt dat wel anders. Opgroeien en je ontwikkelen in een omgeving waar alles om papier draait, zet je niet zomaar aan de kant.

De juiste balans

I-FourC is van mening dat de applicaties en ingewikkelde technologieën van tegenwoordig te veel gebouwd zijn op digitale en numerieke situaties. Zonder rekening te houden met het gevoel van de gebruiker. Wat wil een gebruiker nu daadwerkelijk? Eigenlijk wil die gewoon werken zoals hij altijd al gedaan heeft, eenvoudig en vertrouwd. Toch beseffen gebruikers dat ze mee moeten met de tijd en dat er op het gebied van efficiency een hele hoop te verbeteren valt. Het is niet altijd makkelijk om daar de juiste balans tussen te vinden.

Het "mapping the real world"-principe slaat de brug tussen de fysieke en digitale wereld. Een mooi uitgangspunt voor gebruiksvriendelijke oplossingen. De papieren wereld wordt als het ware gekopieerd naar een digitale variant. Werkprocessen moeten ondersteund worden in plaats van een complete verandering.

De rol van de mens is erg belangrijk bij het ontwikkelen van software. En dat vereist inlevingsvermogen. I-FourC heeft een papieren denkwijze in digitaal formaat.

Lieke Melssen, marketing en communicatie i-FourC Technologies

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • Patty de Jong

    Ik ben het met je eens Lieke. De overstap van print naar een digitale werkomgeving moet voor de gebruiker zo simpel mogelijk verlopen, vooral voor de generatie die altijd gewend is te werken met op papier gebaseerde processen. Daarbij is het van belang dat de gebruiker zich er ook bewust van is dat het doel van minder printen, niet alleen het verminderen van papiergebruik is. Het gaat om effectiever werken, het verbeteren van productiviteit, het versnellen van klantcontact en de inzet van data voor het versterken van de business. Kortom meer efficiency, zodra de gebruiker dit inzicht heeft volgt de acceptatie. Immers zoals je al aangaf, draait het uiteindelijk bij de gebruiker erom dat hij gewoon eenvoudig en vertrouwd zijn werk kan uitvoeren.

    Patty de Jong,
    Xerox

Of registreer u om te kunnen reageren.