Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

HAN start lectoraat ZorgGericht Bouwen

De Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) heeft twee nieuwe lectoren Zorggericht bouwen. Tom Vroon, vice-voorzitter van het College Bouw Zorginstellingen, en Jarno Nillesen, architect en partner bij Wiegerinck Architecten in Arnhem hielden gisteren hun inaugurele rede.

In hun rede gingen Vroon en Nillesen in op invloed van ontwikkelingen in Nederland op de bouw van de infrastructuur in de gezondheidszorg. Door veranderende bevolkingssamenstelling, politieke keuzes en de aandacht voor kwaliteit en nieuwe technologische mogelijkheden ontstaat er volgens de lectoren een grotere behoefte aan vernieuwing van de infrastructuur. Tegelijkertijd roepen de ontwikkelingen een zodanige onzekerheid op dat de vernieuwing dreigt te stagneren.

Met het lectoraat zorggericht bouwen wil de HAN een brug slaan tussen onderwijs, onderzoek, bedrijfsleven, zorginstellingen en netwerkorganisaties. De leerstoel is verbonden aan de studie Techniek en Life Sciences. (Zorgvisie - Jolande den Hollander)

Lees ook:

Friele en De Bakker hoogleraar gezondheidszorg
Johan Polder bijzonder hoogleraar gezondheidseconomie
Bekijk wie is wie in de zorg

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.