Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ok's Maaslandziekenhuis langer dicht

Vier vorige week gesloten operatiekamers in het Maaslandziekenhuis in Sittard blijven dicht ondanks een intensieve schoonmaakactie afgelopen donderdag. De ok's gingen woensdag dicht nadat er teveel bacteriën waren aangetroffen.

Volgens een woordvoerder van het ziekenhuis zijn de veiligheidsnormen bij twee van de vier ok's net niet gehaald, bleek uit kweekmonsters. Daarom zijn ze zondag alle vier nog eens gereinigd. Het ziekenhuis verwacht deze ok's woensdag weer te kunnen openen. Daarna worden voor de zekerheid ook de vier andere operatiekamers schoongemaakt. Het ziekenhuis verwacht dat de achterstand in operaties rond de kerst is weggewerkt. (ANP)

Lees ook:

Maaslandziekenhuis sluit operatiekamers
Maasziekenhuis Boxmeer sluit operatiekamers
Medisch Centrum Alkmaar sluit vier operatiekamers
Operatieverbod voor IJsselmeerziekenhuizen

Administrator

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.