Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

NVKF: Kwaliteitswaarborg medische technologie nodig

De Nederlandse Vereniging voor Klinische Fysica (NVKF) pleit voor een verplichte kwaliteitswaarborging voor het gebruik en onderhoud van medische technologie in ziekenhuizen. Dit schrijft Mednet op haar website.

De NVKF doet zes aanbevelingen naar aanleiding van het onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) naar de OK-brand in het Twenteborg Ziekenhuis, waarbij een patiënte overleed. De IGZ concludeerde dat met een goed kwaliteitssysteem de brand in het Almelose ziekenhuis was te voorkomen.

Vms

De bestaande veldafspraken moeten hiermee geconcretiseerd worden. Zorginstellingen moeten volgens de vereniging in een beleidsplan aspecten als investeringsbeleid, beheer, deskundige verantwoordelijkheid, rapportage, applicatieondersteuning en risicoanalyse vastleggen. De medische technologie moet zoveel mogelijk aansluiten op de reeds bestaande veiligheidsmanagementsystemen (vms). (Zorgvisie – Hanneke Bruggeman)

Lees ook:

IGZ: Twenteborg geen oog voor veiligheid
Vrouw overlijdt door brand OK van Twenteborg Ziekenhuis
Mogelijk tweede dodo bij brand Twenteborg

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.