Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Ombudsman onderzoekt IGZ

De Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer gaat onderzoeken hoe de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft gehandeld rondom het onderzoek naar de kwaliteit van intensive care-afdelingen bij kleinere ziekenhuizen.

Dat maakte de ombudsman vandaag bekend. De Vereniging van Samenwerkende Algemene Ziekenhuizen heeft naar aanleiding van het rapport een klacht ingediend bij de Nationale ombudsman. De IGZ zou onjuiste uitspraken in de media hebben gedaan die de reputatie van deze ziekenhuizen onnodige schade heeft toegebracht. (ANP)

Lees ook:

IGZ: ‘Te veel risico's na operatie’
IGZ: Thuiszorg LIDA staat onder verscherpt toezicht
Onderzoek naar optreden IGZ bij neuroloog MST

Of registreer u om te kunnen reageren.