Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

'Patiënt accepteert wachtlijst niet meer'

Patiënten accepteren het niet meer als ze weken of zelfs maanden op de wachtijst staan voor een behandeling. Ze gaan op zoek naar een ander ziekenhuis waar ze sneller geholpen worden. Dat heeft zorgverzekeraar UVIT, een van de grootste zorgverzekeraars van het land, donderdag gemeld. Het bedrijf omvat de bedrijven Univé, VGZ, IZA en Trias.

UVIT meldt een explosieve stijging van het aantal verzoeken voor hulp van verzekerden die geen zin hebben om lang te wachten. Dit jaar zijn dat er tot nu toe bijna twaalfduizend, vierduizend meer dan vorig jaar rond deze tijd. De meeste bemiddelingsverzoeken gaan over orthopedie (ingrepen in bijvoorbeeld heupen of knieën), neurologie en chirurgie. (ANP)

Lees ook:

‘Wachtlijsten langer ondanks marktwerking’
Salland verzekeringen koopt zorg in Duitsland in

130701

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.