Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Nederlanders verwachten meer van zorgverzekeraars

Een overgrote meerderheid van de Nederlanders is tevreden met zijn zorgverzekeraar. Ruim de helft geeft zelfs een acht of hoger. Toch doen zorgverzekeraars nog niet wat hun verzekerden van ze verwachten.
Nederlanders verwachten meer van zorgverzekeraars

Zo vinden zeven op de tien Nederlanders het belangrijk dat zorgverzekeraars de prestaties van zorgverleners inzichtelijk maken, terwijl slechts één op de tien aangeeft dat zijn zorgverzekeraar dit daadwerkelijk doet. Verder willen Nederlanders graag dat verzekeraars bijdragen aan de verbetering van de zorg en voorkomen dat iemand van het kastje naar de muur wordt gestuurd. Dat blijkt uit onderzoeken van public-relationsadviesbureau Porter Novelli en De Vos & Jansen Healthcare onder ruim 600 Nederlanders.

Geen band met zorgverzekeraar

Ondanks de hoge waardering voelen verzekerden zich niet echt betrokken bij hun zorgverzekeraar. Ruim zestig procent ziet nauwelijks verschil tussen bestaande zorgverzekeraars. Bijna de helft (46%) voelt zich niet verbonden en stapt over als een andere partij een beter aanbod heeft. En vier op de tien Nederlanders hebben het gevoel dat verzekeraars vooral in hun eigen voordeel handelen. (Zorgvisie - Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Zorgverzekeraars willen ketenzorg zonder eigen risico
Zorgverzekeraars willen hulpmiddelen regelen
Fraudecontrole van zorgverzekeraars moet beter

130701

Of registreer u om te kunnen reageren.