Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Thuiszorg Lida moet sluiten van IGZ

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) geeft thuiszorgorganisatie Lida een bevel tot sluiten. Volgens de IGZ voldoet Lida niet aan de eisen voor verantwoorde zorg, zoals opgenomen in de Kwaliteitswet Zorginstellingen. De inspectie ziet ernstige risico’s voor cliënten van Lida.

Het afgelopen jaar heeft de IGZ de thuiszorgorganisatie meermalen bezocht. De kwaliteit van zorg blijkt niet verbeterd, maar juist verslechterd. In augustus werd Lida onder verscherpt toezicht geplaatst. Thuiszorg LIDA zet onvoldoende en niet-deskundig personeel in en er is geen enkel kwaliteitssysteem. Lida is één van de dertig nieuwkomers op de markt die extra toezicht krijgen. In juni publiceerde de IGZ een kritisch onderzoek naar deze nieuwe organisaties. (Zorgvisie – Nico van Wijk)

Lees ook:

IGZ: Thuiszorg LIDA staat onder verscherpt toezicht
Ziekenhuizen sluiten zich aan bij project Agis
Ombudsman onderzoekt IGZ

Lees meer:

Het rapport over Thuiszorg Lida

130701

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.