Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Inspectie: Ziekenhuis Breda moet vaccineren

Het Amphia Ziekenhuis in Breda zaait verwarring door personeel niet op te roepen voor een tweede vaccinatie tegen de Mexicaanse griep. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) aan het ziekenhuis laten weten.
Inspectie: Ziekenhuis Breda moet vaccineren

De inspectie heeft de leiding van het ziekenhuis opgeroepen het personeel toch op te roepen voor een tweede prik.

Tweede prik

Het ziekenhuis zei enkele weken geleden het nut niet in te zien van een tweede prik voor het medisch personeel. Door de eerste prik die de medewerkers hadden gekregen, zouden ze volgens het ziekenhuis voldoende zijn beschermd tegen het griepvirus. Volgens de inspectie brengt de directie van het ziekenhuis met dat standpunt patiënten in gevaar. Als het personeel immers niet voldoende is ingeënt, kan het anderen besmetten. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Ic-samenwerking Amphia en Lievensberg
Hoette bestuurslid bij Amphia ziekenhuis

Of registreer u om te kunnen reageren.